Smartlog v3 » Faglighed og håndværk » Få bedre akustik
Opret egen blog | Næste blog »

Faglighed og håndværk

Et godt håndværk kan læres gennem faglighed

Få bedre akustik

21. Apr 2012 23:11, buller76

Når rum har problemer med støj, kan det være fordi akustik ikke er tænkt ind i rummet fra start.

Det er bl.a. konstruktionen og gulvtypen der har betydning for akustikken. Lyden reflekterer nemlig på hårde overflader, såsom vægge, lofter og selvfølgelig også gulve. Lyden af skridt fra hårde såler eller høje hæle bliver også væsentligt højere på hårde gulve, fordi der ikke er noget der kan absorbere lyden. Så bliver det til gene for dem der skal opholde sig i rummet i dagligdagen.

I et færdigt byggeri er det svært at lave om på konstruktionerne. Som bygningsansvarlig er det derfor en god idé at få rådgivning fra et erfarent gulvfirma så tidligt som muligt i byggeprojektet.

Heldigvis kan man komme langt med en korrekt gulvbelægning. Hvad der er mest optimalt, afhænger meget af hvad det er for lyde du vil reducere samt hvad rummet skal benyttes til.

Har du store gulvarealer eller et større kontorlandskab, kan du med fordel bruge tæppeløbere. Dels virker de perfekt som en slags veje gennem rummet, dels er er de med til at dele rummet op og endelig absorberer de lyd, både fra dem som arbejder i lokalet samt fra dem som går på løberen.

Gulvtyper som vinylgulve og linoleumsgulve er meget populære på steder hvor der både stilles krav til støjniveauet og en let vedligeholdelse. Det kan f.eks. være biblioteker og institutioner. Både linoleumsgulve og vinylgulve kan lægges i flere pæne farver og mønstre, eller udsmykkes med virksomhedens logo.

Skal du en klasse op, f.eks. til et hotel eller konferencesteder, er korkgulve et rigtig flot og elegant alternativ. Korkgulve er gode til at absorberer lyd og støj, men de egner sig dog ikke til vådrum.

Inden du træffer dit valg, så husk at få præciseret hvad rummet skal anvendes til og hvilke funktioner der skal udføres i lokalet. Tag evt. en gulvmand med på råd. 

Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930